Japán Terres Mêlées Tokoname teáskanna 220ml

Tokoname-Yaki teáskanna

Tokoname-Yaki teáskanna – a japán agyagművesség csúcsa

Fedezze fel a Tokoname-Yaki teáskannák világát, ahol a japán kézművesség, a természetes anyagok és az ősi hagyományok találkoznak. Ezek a teáskannák Japán egyik legrégebbi kerámiaközpontjában, Tokonaméban (Aichi prefektúra) készülnek, a híres Shudei vörös agyagból, amely egyedülálló ízvilágot és karaktert ad a teának. Minden Tokoname kyusu egy kézzel formált műalkotás, amely a japán teázási kultúra esszenciáját hordozza magában.

Tokoname-Yaki – Japán hat „régi kemencéje” közül a legrégebbi

A Tokoname-Yaki (常滑焼) a híres Rokkoyō – Japán hat ősi kerámia-régiója – közül a legrégebbi és legjelentősebb. Már a 12. században is itt készültek a legfinomabb agyagedények, és a mai napig a japán teázás egyik szent helyének számít. A Tokoname mesterek generációról generációra adják tovább tudásukat, miközben megőrzik a hagyományos technikákat, mint az oxidációs (vörös agyag) és redukciós (fekete agyag) égetést.

Shudei agyag – a Tokoname teáskannák szíve

A Tokoname teáskannák különlegessége a Shudei agyag, amely magas vastartalmának köszönhetően természetesen vöröses színű. Ez az anyag nemcsak vizuálisan lenyűgöző, hanem funkcionálisan is egyedülálló: porózus szerkezete kiemeli a zöld teák ízét, csökkenti a keserűséget, és lágyabb, tisztább italt eredményez. A mesterek gyakran máz nélkül hagyják az agyagot, hogy az anyag természetes szépsége és textúrája érvényesüljön. A csillogó, polírozott felületet kézi dörzsöléssel, char-gake technikával érik el, fémspatulával vagy szövettel.

Hagyományos égetési technikák – vörös és fekete kyusu

A Tokoname kyusukat gáz- vagy elektromos kemencében égetik, ahol a mesterek az oxidációs és redukciós folyamatokat kombinálják. Ennek eredményeként születnek a vörös (Shudei) és fekete (Kokudei) teáskannák, melyek mindegyike más karaktert kölcsönöz a teának. Egyes stúdiók a két technikát vegyítik, így egyedi árnyalatokat és természetes átmeneteket hoznak létre a felületen, amelyek minden darabot megismételhetetlenné tesznek.

Tokoname – a japán teázás bölcsője

A Tokoname kerámiaműhelyek nemcsak a kyusu teáskannákról híresek, hanem más technikáikról is, mint a yakishime (hamuégetés) és a koge (szénimpregnálás). Ezek a módszerek természetes mintázatokat és árnyalatokat hoznak létre, amelyek mélységet és karaktert adnak az agyagnak. A Tokoname mesterei a „kevesebb több” elvét követik – a tiszta formák és az egyszerű vonalak mögött a funkcionalitás és az anyag tisztelete rejlik.

Kézzel készült japán mesterművek

Minden Tokoname-Yaki teáskanna kézzel formált, így nincs két egyforma darab. A mesterek – gyakran több évtizedes tapasztalattal – olyan teáskannákat alkotnak, amelyek egyszerre praktikusak és művésziek. Ezek a kyusuk a japán teázás lelkét testesítik meg: a csendet, az egyensúlyt és a pillanat értékét. Egy Tokoname teáskanna nemcsak a tea ízét nemesíti, hanem spirituális társsá válik a mindennapi teázásban.

Tea Made in Japan – hagyomány, minőség és lélek

Ha Ön a japán teák szerelmese, a Tokoname-Yaki teáskanna elengedhetetlen. Fedezze fel kollekciónkat, ahol minden darab Japánban készül, a legmagasabb kézműves színvonalon. Válasszon a Japán teáskannák, a agyag teáskannák vagy a öntöttvas teáskannák közül, és tapasztalja meg a japán teázás valódi művészetét – közvetlenül Tokoname szívéből.