Gong Fu Cha teáskanna

1–52 termék, összesen 344 db

Ha a tökéletes teáskannát keresi a Gong Fu Cha módszerrel történő teázáshoz Kis teáskannáink lehetővé teszik, hogy a kínai teakészítés szabályai szerint élvezze teáját.

A Gong Fu Cha (vagy Kung Fu Cha) inkább a tea elkészítésének módja, mint szertartás. A kínai „gong fu” szóból, amely egy gyakorlat, egy munka, egy művészet elsajátítását jelenti, a gong fu cha, amelynek fordítása lehetne  „időt szánni a teára”, a tea megfelelő elkészítése érdekében elvégzendő összes gesztusra utal.

A teáskanna fontos változó, és a Gong-Fu Cha rajongói egyetértenek abban, hogy a legjobb, ha egy mázatlan terrakotta (agyag) teáskannában készítjük a teát, amely Yixingből származik.

A Kínában, Sanghajtól nyugatra található Yixingből származó agyag ideális tulajdonságokkal rendelkezik a tea kóstolásához, mivel nem deformálódik az égetés során, egyedülálló porozitása (a levegő számára átjárható, de a víz számára nem) lehetővé teszi a tea oxigénellátását, felszabadítva az aromákat, és jól tartja a hőt. A Yixing teáskannát azonban olyan teafajtához kell tartogatnia, amelynek aromáit az áztatások során megjegyzi.

Az új felfedezésekhez választhat memória nélküli kerámiát, például kőedényt vagy porcelánt. A kőedény teáskanna a jó hőtartásának köszönhetően előnyösebb a magas főzési hőmérsékletet igénylő teákhoz, míg a porcelán megőrzi a legérzékenyebb teák aromáit.

A Gong Fu Cha elkészítésének egyik fontos eleme a kis mennyiségben, 100-200 ml-es nagyságrendben történő főzések elkészítése. Ehhez egy kis teáskanna (űrtartalom <400ml) és egy gaiwan használata lehetővé teszi, hogy a nagy mennyiségekkel ellentétben kontrollálni tudja a főzést.

Egy olcsó és hagyományos választás? Válassza a gaiwan, a híres kínai teáskannás csésze mellett.

A leggyakrabban porcelánból készült, gyakran olcsó, fedéllel vagy akár csészealjjal ellátott gaiwan többféle méretben kapható, és minden teafajtához használható, mivel használat után kiöblíthető, ha olyan anyagból készült amely nem tartalmaz emlékezetet (porcelán, kőedény, üveg). Természetesen léteznek fényűzőbb gaiwanok is, amelyeket kézzel készítenek kőedényből, csontszőrös porcelánból, ezüstből vagy akár agyagból.

Választhat egy kis üveg teáskannát is, amelyet gyakran használnak zöld, fehér és „virágos” teákhoz, mivel az üveg teáskannák nem szívják magukba a tea finom illatát mint a terrakotta teáskannák, és láthatja, ahogy a levelek kitágulnak.

Bővebb információra van szüksége? Olvassa el bátran a Teakészítés a Gong Fu Cha segítségével című cikkünket.