-
Tokoname japán kerámia teáskanna 280ml 1 × 30,223.00Ft
-
ARARE 1.3L antik öntöttvas lábas 1 × 83,784.00Ft
Részösszeg: 114,007.00Ft
Részösszeg: 114,007.00Ft
1–52 termék, összesen 344 db
A Gong Fu Cha (vagy Kung Fu Cha) inkább a tea elkészítésének módja, mint szertartás. A kínai „gong fu” szóból, amely egy gyakorlat, egy munka, egy művészet elsajátítását jelenti, a gong fu cha, amelynek fordítása lehetne „időt szánni a teára”, a tea megfelelő elkészítése érdekében elvégzendő összes gesztusra utal.
A Kínában, Sanghajtól nyugatra található Yixingből származó agyag ideális tulajdonságokkal rendelkezik a tea kóstolásához, mivel nem deformálódik az égetés során, egyedülálló porozitása (a levegő számára átjárható, de a víz számára nem) lehetővé teszi a tea oxigénellátását, felszabadítva az aromákat, és jól tartja a hőt. A Yixing teáskannát azonban olyan teafajtához kell tartogatnia, amelynek aromáit az áztatások során megjegyzi.
A Gong Fu Cha elkészítésének egyik fontos eleme a kis mennyiségben, 100-200 ml-es nagyságrendben történő főzések elkészítése. Ehhez egy kis teáskanna (űrtartalom <400ml) és egy gaiwan használata lehetővé teszi, hogy a nagy mennyiségekkel ellentétben kontrollálni tudja a főzést.
A leggyakrabban porcelánból készült, gyakran olcsó, fedéllel vagy akár csészealjjal ellátott gaiwan többféle méretben kapható, és minden teafajtához használható, mivel használat után kiöblíthető, ha olyan anyagból készült amely nem tartalmaz emlékezetet (porcelán, kőedény, üveg). Természetesen léteznek fényűzőbb gaiwanok is, amelyeket kézzel készítenek kőedényből, csontszőrös porcelánból, ezüstből vagy akár agyagból.
Bővebb információra van szüksége? Olvassa el bátran a Teakészítés a Gong Fu Cha segítségével című cikkünket.
Értesítések