Gaiwan víz zöld porcelán teáskanna 120ml

28,693.00Ft

Egy kis celadon porcelán Vert d’Eau teáskanna, amelyet gaiwan néven ismertek, egy kínai, fedeles kóstolócsésze a gong fu cha tea fogyasztásához.

Gaiwan víz zöld porcelán teáskanna 120ml
Gaiwan víz zöld porcelán teáskanna 120ml
Gaiwan víz zöld porcelán teáskanna 120ml
Gaiwan víz zöld porcelán teáskanna 120ml
Gaiwan víz zöld porcelán teáskanna 120ml

Ezt a kis Vízzöld teáskannát celadon porcelánból gaiwannak hívják. Ez egy kínai kóstolócsésze, amelynek fedele a leveleket kiszűri, miközben a teát kiöntik. Ezt a fajta kis teáskannát széles körben használják a Gong Fu Cha tea többszöri felöntéses főzésére. Ez a virágos kézműves modell költői szépségű és finom.

Anyag : agyag – kerámia – porcelán

Eredet : Dehua – Kína

Tartalom : kb. 110ml (0,11L)

Szín : Celadon (vízzöld vagy jáde zöld néven ismert)

Szűrő nélkül, a fedél szűrőként működik

Szállítás 3-4 hét

Tanulja meg, hogyan használja a gaiwant

Tudjon meg többet:

Mi az a Gaiwan?

A gaiwan egy kis edény a tea főzésére.

Ez a kínai szó „fedeles tálat” jelent, és a kis teáskanna vagy csésze helyét veszi át. A gaiwant a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják Kínában. Általában elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.

A gaiwan előnyei

A gaiwan lehetővé teszi a teázó számára, hogy a tealeveleket többször is átöntse.

Tökéletes a többszöri átöntéshez, amit leggyakrabban az oolong, a zöld, a fehér és a pu erh teáknál alkalmaznak. Az úgynevezett fekete teák (Kínában vörös teaként ismertek) kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.

A gaiwan lehetővé teszi az áztatás jó ellenőrzését.

Mivel a levelek szabadon lebegnek a gaiwanban, csodálhatjuk, ahogyan kifejlődnek és teljes ízüket kiadják, és jobban megítélhetjük, mikor van itt az ideje, hogy abbahagyjuk az áztatást. A gaiwan segítségével úgy érezheted, hogy te vezeted a teaélményt, nem pedig csak néző vagy.

Hogyan használd a gaiwant

A gaiwan használatához szükséges összes tippet megtalálod képekben blogbejegyzésünkben. Dióhéjban:

Tegye a tealeveleket a tálba.

A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízlésétől függően változik. Általánosságban elmondható, hogy többet kell használni, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig kell főzni. Javasoljuk, hogy végezzen saját kóstolási kísérleteket, és jegyzeteljen.

Töltsön forró vizet a tálba

A víz hőmérsékletének a használt teafajtától függően kell változnia. A gaiwan fedelével keverje meg a leveleket, és nézze, ahogyan táncolnak és dagadnak a levelek.

Csukja be a fedelet

Amikor a főzés befejeződött (10 másodperc és néhány perc között), tegye vissza a fedelet a csészére. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. Legyen egy elég nagy nyílás ahhoz, hogy a víz lefolyhasson, de elég kicsi ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.

A gaiwan tartása

A gaiwant többféleképpen is tarthatja. Kísérletezzen, és találja meg azt a módszert, amelyet a legtermészetesebbnek érez. Próbálja meg a hüvelyk- és középső ujjával tartani a tál peremét. (Csak a tetejét tartsa, hogy ne forrázza le az ujjait.) Ezután a mutatóujjával, illetve mutatóízületével tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!

Töltsd ki a teát a gaiwanból

Feszesen fogd meg a gaiwant, döntsd a csészéd felé, vagy egy kancsó felé, ha ezután több embernek szeretnél egyenletes főzettel szolgálni. Tegye ezt magabiztosan, és a tea egyenletesen fog kiömleni. Ehhez egy kis gyakorlásra van szükség. Az első néhány alkalommal ne gyakoroljon számítógép vagy néző előtt. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden folyadék kijött. Ha a teát a gaiwanban hagyod, az tovább fog főni, és kesernyés íze lesz.

Ha készen vagy, tölts forró vizet a gaiwanba, és áztasd át újra a leveleket.

Még egyszer áztasd át a teát.
Gaiwan víz zöld porcelán teáskanna 120ml
Gaiwan víz zöld porcelán teáskanna 120ml

28,693.00Ft

28,693.00Ft