Kerámia teáskanna Karina Klages 100ml

34,049.00Ft

Minden Karina Klages teáskanna, akárcsak ez a gaiwan, egyedi. Az ázsiai kerámiákat értelmezi, ötvözve a hagyományos formát és a durva textúrát.

Kerámia teáskanna Karina Klages 100ml
Kerámia teáskanna Karina Klages 100ml
Kerámia teáskanna Karina Klages 100ml
Kerámia teáskanna Karina Klages 100ml
Kerámia teáskanna Karina Klages 100ml

Minden Karina Klages teáskanna egyedi alkotás. Ez a német keramikus merészen értelmezi a japán és kínai kerámiát, a hagyományos formákat kombinálja a nyers textúrával, amely minden alkalommal, amikor egy csésze teát élvezel, újra összeköt a természettel . Ez a kis gaiwan sem kivétel, és soha nem akar majd megválni tőle.

Gyors szállítás Franciaországban 3-5 munkanapon belül

Anyag : Terracotta – Ceramic – Stoneware

Origine: Lower Saxony, Germany

Content: 100ml (0.1L)

Colour: White enamel cream

Without filter, lid serves as filter

Manufacture: Kézzel

Művész: Karina Klages

Tudjon meg többet:

Theière Karina Klages

Munkáit a Wabi-Sabi esztétika ihlette. A „Sabi” szépségideál csak a „Wabi” érzéssel válik tökéletessé. A Wabi nem tökéletes, makulátlan, káprázatos szépséget közvetít, hanem nyugodt, komor, diszkrét szépséget. Az érettség, a mozdulatlanság szépségét.

Gaiwan: kis edény tea főzésére.

Teáskanna jelentése kínaiul „fedeles tál”. Kínában a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják. A gaiwan (ejtsd: gaiwan) elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.

A gaiwan előnyei

A tealevelek többszöri áztatására.

Oolong, zöld, fehér és pu erh teák többszöri áztatására. A fekete teák kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.

A felöntés figyelemmel kísérése.

A levelek szabadon úsznak a gaiwanban, így csodálhatja, ahogy kiadják az ízüket, és jobban meg tudja ítélni, mikor kell abbahagyni a felöntést.

A gaiwan használata

A tealevelek elhelyezése a tálba.

A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízléstől függően változik. Általában többet használjon, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig főzze.

Adja hozzá a forró vizet

Hőmérséklete a tea fajtájától függően változik. A fedővel keverje meg a leveleket.

Tegye vissza a fedőt a csészére

Számoljon 10 másodperctől néhány percig tartó forrázással. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. A nyílásnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a víz kifolyhasson, és elég kicsinek ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.

Tartsd a Gaiwant.

Kísérletezz, hogy megtaláld a számodra legtermészetesebbnek tűnő módszert. Próbálja meg a hüvelyk- és középső ujjával tartani a tál szélesített peremét. A mutatóujjával (vagy mutatóízületével) tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!

A tea kiöntése

A gaiwant erősen fogd meg, döntsd a csésze (vagy kancsó felé, ha több embernek szeretnél homogén főzettel szolgálni). Tedd ezt bátran, a tea finoman fog kiönteni. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes folyadék kijött. Ha teát hagysz benne, az továbbra is főzni fog, és kesernyés íze lesz.

Ha készen vagy, adj hozzá forró vizet egy újabb főzethez.

Kerámia teáskanna Karina Klages 100ml
Kerámia teáskanna Karina Klages 100ml

34,049.00Ft

34,049.00Ft