Japán Terres Mêlées Tokoname teáskanna 220ml

41,700.00Ft

Japán teáskanna Terres Mêlées-vel, a Nerikomi technikára specializálódott japán fazekas, Kenji hotta alkotása.

Japán Terres Mêlées Tokoname teáskanna 220ml
Japán Terres Mêlées Tokoname teáskanna 220ml
Japán Terres Mêlées Tokoname teáskanna 220ml
Japán Terres Mêlées Tokoname teáskanna 220ml
Japán Terres Mêlées Tokoname teáskanna 220ml

Ez a teáskanna az 1951-ben született japán fazekas, Kenji Hotta műalkotása. A Japán teáskanna vegyes földekkel az ő specialitása. Az agyagföldek összekeverednek, amikor együtt forgatják őket, ezt a gyártási technikát Japánban Nerikominak nevezik. Ez a hohin kyusu, fogantyú nélküli teáskanna, mérsékelt hőmérsékletű teák, például zöld tea főzésére alkalmas. A kiöntőcső elé helyezett nagyméretű földszűrővel rendelkezik.

Gyors szállítás Franciaországban – 3-5 munkanap

Anyag : Földedény – Kerámia – agyag

Eredet : Japán, típus Hohin Kyusu (fogantyú nélkül)

Tartalom : 220ml (0.22L)

Color: Beige, orange-red and black

Filter: Clay, sasame type (ball with hole in front of pouring spout)

Making: Kézzel, fazekaskorongon esztergálva

Minden darab egyedi, a fotókhoz képest enyhe eltérések figyelhetők meg.

Author: Kenji hotta

Bővebb információ :

Kyusu

Tradicionális japán teáskanna természetes agyagból készült. Belseje mázatlan, a vízzel és a teával érintkezve reagál, hogy minden aromáját felfedje.


Szűrő a kiöntő előtt : a tea lebeg, szabadon főzhető az összetevők és az aromák teljes kivonása érdekében. A tea friss marad és többször is lefőzhető (= többszöri felöntés).

A Japánban (vulkanikus, agyagban gazdag talaj) az elmúlt évtizedekben létesített több száz kerámiagyártó központ közül néhány még ma is működik. A 6 „régi kemence”: Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba és a leghíresebb: Tokoname.

Tokoname kemence

Tokoname Yaki (常滑焼), a hat „régi kemence” (roku koyo, 日本六古窯) közül a legrégebbi, és a legfontosabb kerámiakészítő központ.

A tiszta természetes agyag (Shudei) magas vastartalma miatt jellegzetes vörös színű (különleges tulajdonságai az íz és a zöld tea által nyújtott előnyök szempontjából). Más régiókkal ellentétben, ahol az agyag gyakorlatilag kimerült, Tokoname-ban még ma is vannak lelőhelyek.

A Kyusu Tokoname-t ezután oxidációval (vörös agyag, 1100 és 1200°C között) vagy redukcióval (fekete agyag) égetik. Egyes stúdiók, különösen azok, amelyek neves művészek jelenlétének előnyeit élvezik, kombinálják a két technikát, ami lehetővé teszi a kyusu színek igen széles skálájának elérését.

Tokoname teáskanna karbantartása

Külső tisztítás

Kizárólag tiszta vizet és egy puha ruhát használjon.

Ha a teáskanna foltos vagy piszkos, dörzsölje át egy előzőleg főzött zöld teába áztatott puha ruhával.

Belső tisztítás

Ha lehetséges, csak tiszta, vízkőmentes vízzel öblítse. A használat során a Kyusu belsején patina fog megjelenni, ezt nem szabad eltávolítani.

Szárítás

A Kyusu szárításához hagyja a szabad levegőn fejjel lefelé egy tiszta ruhán, vagy dörzsölje meg finoman a külsejét egy puha, tiszta ruhával.

Még ha a Tokoname teáskannája sokoldalúan használható, mivel az agyag nem porózus, ha belülről nem mázas, hosszú távon ajánlott hasonló teafajtákat ugyanabban a Kyusuban készíteni, mivel a lefőzött teával érintkezve fokozatosan kialakul a belső patina.Ez a patina idővel javítja és intenzívebbé teszi a tea ízét. Szintén emiatt van az, hogy az elkészítés és a tisztítás során a legjobb, ha lágy, vízkőben szegény vizet használunk.

Figyelmeztetés 

A Kerámiamég a legjobb minőségű is, olyan anyag érzékeny a hőhatásokra ami megrepesztheti:

– Melegítse a teáskannát forró vízzel, mielőtt forró vizet öntene bele

– Soha ne tegye a még forró teáskannát közvetlenül hideg víz alá

Japán Terres Mêlées Tokoname teáskanna 220ml
Japán Terres Mêlées Tokoname teáskanna 220ml

41,700.00Ft

41,700.00Ft