Itt az ikonikus Tokoname teáskanna, a híres japán agyag teáskanna. Ez a vasban gazdag agyag ideális tulajdonságokkal rendelkezik a zöld tea főzéséhez. A Tokoname híres természetes vörös agyagjáról, amelyet a híres shudei teáskanna vagy shudei kyusu készítéséhez használnak, mint ez az egyszerű és kiegyensúlyozott, földszűrővel ellátott modell.
Gyors szállítás Franciaországban 3-5 munkanapon belül
Anyag : Földedény – Kerámia – Agyag
Eredet : Tokoname – Japán
Típus : Yokode Kyusu (oldalsó fogantyú)
Tartalom : 280ml (0.28L)
Color: Orange red
Filter: clay, type sasame (integrated in front of the spout)
Manufacture: Isobe
Tudjon meg többet:
Kyusu
Tradicionális japán teáskanna természetes agyagból készült. Belül mázatlan, a vízzel érintkezve reagál, így a tea összes aromája felfedezhetővé válik.
Filter a kiöntő előtt: a tea lebeg és szabadon főz (az összetevők és az aromák teljes kivonása). A tea friss marad, és többször is lefőzhető (= többszöri felöntés).
A Japánban (vulkanikus, agyagban gazdag talaj) az elmúlt évtizedekben létrehozott több száz kerámiagyártó központ közül néhány még ma is működik. A 6 „régi kemence”: Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba és a leghíresebb: Tokoname.
Tokoname kemence
Tokoname Yaki (常滑焼, Aichi prefektúra)
A hat „régi kemence” (roku koyo, 日本六古窯) közül a legrégebbi és a legnagyobb japán termelési központ.
A tiszta természetes agyag (Shudei) magas vastartalma miatt jellegzetes piros színű. Ellentétben más régiókkal, ahol az agyag gyakorlatilag kimerült, Tokoname-ban még ma is vannak lelőhelyek.
A máz nélküli fényes megjelenés annak köszönhető, hogy a Kyusu-t égetés előtt fémspatulával vagy ronggyal csiszolják, hogy az agyag önmagáért beszéljen.
Kyusu oxidációban égetett (vörös agyag)
Karbantartás Tokoname teáskanna
Külső
Kizárólag tiszta vízzel és puha ruhával. Ha a teáskanna foltos, dörzsölje át egy zöld tea főzetébe áztatott puha ruhával.
Belső
Kizárólag tiszta vízzel öblítse át, ha lehet, vízkőszegényen. A használat során patina jelenik meg a belsejében : ne távolítsa el (culottage).
Szárítsa
a szabad levegőn fejjel lefelé egy kendőre, vagy dörzsölje meg finoman a külsejét egy puha ruhával.
Célszerű teáskanna (nem porózus agyag), belülről nem mázas: hosszú távon ajánlott benne hasonló teafajtákat készíteni, mivel a főzettel érintkezve fokozatosan patina képződik („Culottage”, idővel javítja és intenzívebbé teszi a tea ízét).
Figyelmeztetés
A kerámia, még a legjobb minőségű is, olyan anyag érzékeny a hőhatásra amely megrepedhet :
– Melegítse a teáskannát forró vízzel, mielőtt forró vizet öntene bele
– Soha ne tegye a még forró teáskannát közvetlenül hideg víz alá
.