A földművesség világszerte a szépség kimeríthetetlen forrása, aminek bizonyítéka ez a Kerámia teáskanna Made In Japan, pontosabban Tokoname-ban. Japán 6 „régi kemencéje” közül a legrégebbi, vasban gazdag vulkanikus talaj a Tokoname teáskannáknak kiváló tulajdonságokat ad a zöld tea ízének szublimálására. Profitez-en !
Gyors szállítás Franciaországban – 3-5 munkanap
Anyag : Earthenware – ceramic – stoneware
Origine: Tokoname – Japan
Type: Yokode Kyusu (oldalsó fogantyú)
Térfogat : 210ml (0,21L)
Szín : Homok és rózsaszín
Szűrő : Rozsdamentes acél, Ita ami típus (nagyon finom szita, a kiöntőcső elé helyezve)
Készítés : Kézzel
Készítő műhely : Utsuwa
Tudjon meg többet
Kyusu
Tradicionális japán teáskanna, mázatlan terrakottából készült .
Filter a kiöntőcső előtt : a tea lebeg, szabadon főzhető az összetevők és az ízek teljes kivonása érdekében. A tea friss marad, és többször is lefőzhető (= többszörös főzés).
A Japánban (vulkanikus, agyagban gazdag talaj) az elmúlt évtizedekben létesített több száz kerámiagyártó központ közül néhány még ma is működik. A 6 „régi kemence”: Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba és a leghíresebb: Tokoname.
Tokoname kemence
Tokoname Yaki (常滑焼), a hat „régi kemence” (roku koyo, 日本六古窯) közül a legrégebbi, és a legfontosabb kerámiagyártó központ.
A tiszta természetes agyag (Shudei) magas vastartalma miatt jellegzetes vörös színű (különleges tulajdonságai az íz és a zöld tea által nyújtott előnyök szempontjából). Más régiókkal ellentétben, ahol az agyag gyakorlatilag kimerült, Tokoname-ban még ma is vannak lelőhelyek.
A csiszolt, mázatlan megjelenést úgy érik el, hogy a Kyusut az égetés előtt fémspatulával vagy ronggyal polírozzák, hogy az agyag önmagáért beszéljen.
Tisztítás
Külső
Kizárólag tiszta vízzel és puha ronggyal. Foltok esetén dörzsölje át zöldtea főzetbe áztatott ruhával.
Belső
Kizárólag tiszta vízzel öblítse le, lehetőleg vízkőmentes vízzel. A használat során patina jelenik meg a belsejében : ne távolítsa el (kulottage).
Szárítsa
a szabadban fejjel lefelé egy tiszta ruhán, vagy dörzsölje meg finoman a külsejét egy puha ruhával.
Egy többcélú teáskanna (nem porózus agyag), belülről mázatlan: a hasonló teafajtákat ajánlatos hosszú távon ebben a kannában készíteni, mivel a főzettel érintkezve fokozatosan patina képződik. Ez a csészésedés idővel javítja és intenzívebbé teszi a tea ízét.
Figyelmeztetés
Kerámia A kerámia még a legjobb minőségű is olyan anyag, amely érzékeny a hőhatásokra amelyek megrepeszthetik :
– Melegítse a teáskannát forró vízzel, mielőtt forró vizet öntene bele
– Soha ne tegye a még forró teáskannát közvetlenül hideg víz alá
.