Ezt a Kerámia teáskannát Franciaországból gaiwannak hívják, a tehetséges Elodie készítette a Libre Argile műhelyből.Ez egy kis kínai ihletésű, mázas kőedény teáskanna, amely egy csészéből, fedővel és csészealjból áll. Kiterjedt formája lehetővé teszi, hogy a levelek teljesen kitáguljanak, a fedél pedig a helyén tartja őket a kiváló kiöntés érdekében. Egyszerűen csodálatos.
Gyors szállítás Franciaországban – 3-5 munkanap
Anyag : Terrakotta – Kerámia – kőedény mázas
Origine : Marseille – Franciaország
Tartalom : 130ml (0.13L)
Méretek : 9.1 x 8.9cm
Weight: 262g
Without filter, lid serves to retain leaves
Colour: Galaxy blue
Artist: Free Clay
Making: Teljesen kézzel készített
Egyszerűen megtanulhatja, hogyan használja a gaiwant
Gaiwan: kis edény tea főzésére.
Teáskanna kínaiul „fedeles tálat” jelent. Kínában a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják. A gaiwan (ejtsd: gaiwan) elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.
A gaiwan előnyei
A tealevelek többszöri főzésére.
Tökéletes többszöri főzésre, leggyakrabban oolong, zöld, fehér és pu erh teákhoz. A fekete teák („vörös teák” Kínában) kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.
A felöntés ellenőrzése.
Mivel a levelek szabadon úsznak a gaiwanban, megcsodálhatja, ahogy kiadják az ízüket, és jobban megítélheti, mikor kell leállítani a felöntést.
A gaiwan használata
A tealevelek elhelyezése a tálba.
A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízléstől függően változik. Általában többet használjon, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig főzze.
Adja hozzá a forró vizet
Hőmérséklete a tea fajtájától függően változik. A fedővel keverje meg a leveleket.
Az áztatás befejeztével (10 másodperc és néhány perc között) helyezze vissza a fedőt a csészére
. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. Elég nagynak kell lennie egy nyílásnak ahhoz, hogy a víz ki tudjon folyni, és elég kicsinek ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.
Tartsd a Gaiwant.
Kísérletezz, hogy megtaláld a számodra legtermészetesebbnek tűnő módszert. Próbálja ki, hogy a hüvelyk- és középső ujjával fogja meg a tál szélesített peremét. Ezután a mutatóujjával, illetve a mutatóízületével tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!
Töltsd a teát a gaiwanból egy csészébe.
Feszesen tartsd a gaiwant, döntsd a csésze vagy egy kancsó felé, ha több embernek szeretnél egyenletes főzettel szolgálni. Tegye ezt bátran, a tea finoman fog ömleni. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden folyadék kiürült. Ha teát hagysz benne, az továbbra is főzni fog, és kesernyés íze lesz.
Ha készen vagy, adj hozzá forró vizet, és főzd le újra a leveleket.
Kézműves, Franciaországban készült teáskanna
Elodie egy fiatal és tehetséges keramikus, aki frissen telepedett be egy közös műhelybe Marseille-ben. Miután megszerezte a CAP-ot az Ecole de Céramique de Provence-ban, olyan neves keramikusoknál fejezte be a képzését, mint Jérôme Roussel és Patrice Valfré.
.