Gyokuro Grand Cru japán zöld tea 100g

26,398.00Ft

Gyokuro Grand Cru zöld tea, egy rangos japán umbra tea, amely egyetlen éves szüretből gondosan kézzel szedett rügyekből készül.

Gyokuro Grand Cru japán zöld tea 100g
Gyokuro Grand Cru japán zöld tea 100g
Gyokuro Grand Cru japán zöld tea 100g
Gyokuro Grand Cru japán zöld tea 100g

A mi Thé Vert Gyokuro Grand Cru aromagalaxisunk megérdemli az Aroma Galaxy nevet, mert a zöld tea mennyországába repíti Önt. Ennek a „Drága Harmat”-nak, egy tekintélyes japán umbra teának az összeállításához csak egyetlen éves szüretből válogatják ki a rügyeket, amelyeket gondosan, kézzel szednek le. A teaültetvényeket a szedés előtt három hétig lefedik, hogy elkerüljék a napfényt. Ez egy csúcsminőségű japán tea, testes aromával, lágy ízzel, gazdag aromás összetettséggel és élénkzöld színnel. Egyszerűen a világ legfinomabb, legkifinomultabb és legértékesebb zöld teája.

Gyors szállítás Franciaországban – 3-5 munkanap

Origine : Takada Chaen Chanoka – Uji – Japan

Ingredient: Gyokuro Aroma Galaxy zöld tea, kézzel szedett 

Mennyiség : 100g

Kóstolási tanácsok :

Lassan élvezze a mély aromát és a lágy, édes, gazdag ízt kis méretű kyusu és csésze használatával. Tegyen sok tealevelet (kb. 8g 3 db 50-70ml-es teáscsészéhez) egy kyusuba, és öntsön rá 50-60 fokos forró vizet, hogy a leveleket ellepje.

Hagyja ázni kb. 2 percig, hogy a levelek kitáguljanak, majd öntse egyenletesen egy csészébe vagy kancsóba. Ha közvetlenül több csészébe töltjük, akkor egyszerre csak egy kevés teát öntsünk a különböző teáscsészékbe, ügyelve arra, hogy egyenletesen osszuk el a teát, például kétszer oda-vissza járva. 

A második csésze elkészítése előtt öntsük ki az utolsó cseppig, hogy a főzést megállítsuk. Kóstolja meg ennek a híres teának a nagyon mély ízét amely megérdemli az „autentikus tea” elnevezést. A második felöntést csak fele annyi ideig kell főzni, mint az elsőt.

Kóstolás Gyokuro shiboridashiban, hohinban vagy gaiwanban

A shiboridashi, egy hohin, egy gaiwan, mind kis fogantyú nélküli teáskannák, amelyek tökéletesen alkalmasak e kifinomult és törékeny tea főzésére.

Kóstoló a Gyokuroból egy teáskannában:

Ha nagyobb mennyiségű gyokurot szeretne elkészíteni megosztásra, vagy ha nem érzi jól magát a fogantyú nélküli teáskannában, használhat klasszikus teáskannát is. Ebben az esetben egy porcelán teáskanna, amely sima, semleges falainak köszönhetően nem szívja magába és nem befolyásolja a tea ízét, vagy egy üveg teáskanna hogy ráadásul megcsodálhassa itala pompás színét.

Tudjon meg többet :

Teák Japánból – Uji

A japán zöld tea szülőhelyéről, Kyoto városának délkeleti határán fekvő távoli városból, a teatermelők megtanítják a friss Uji teát és annak minden fajtáját. 

Gyokuro

 A gyokuro ugyanabból a növényből származik, mint az összes valódi tea: Camellia sinensis, amelynek levelei feldolgozhatók zöld teává (nem fermentált tea; egyszerűen csak gőzölik és szárítják), oolong teává (a levelek részben fermentáltak) és fekete teává (teljesen fermentált). A gyokuro a termesztés és a szüretelés módja miatt különleges zöld tea.

A gyokuro leveleit, amelyeket „árnyékteának” is neveznek, növekedés közben letakarják, hogy a naptól távol tartsák, és koncentrálják az ízeket. Az ötlet lényege, hogy lassan és fokozatosan csökkentik a napfény mennyiségét, és ezáltal a fotoszintézist, azáltal, hogy egyre több és több fényt takarnak el, amely a növényeket megvilágítja. A fény csökkenésének eredményeként a tealevelek egyre nagyobb mennyiségű klorofillt és aminosavakat kezdenek termelni. Ez a megnövekedett aminosavtartalom bizonyos molekulák koncentrálását szolgálja, amelyek többsége glutamát, és amelyek a gyokuro intenzív umami ízét adják. A Grand gyokuro íze lágy és nedves, keserűségnek nyoma sincs.

Kézzel csak a növény legkisebb, legfiatalabb és legzöldebb részeit – a két levelet minden új hajtás végén – szedik. A többi zöld teához hasonlóan a fiatal hajtásokat gőzölik, sodorják és szárítják. A Gyokuro a legfinomabb japán tea, bőséges aromával és nagyon enyhe ízzel. Színe ragyogó zöld.

Teák és növények Japánból:

A 2011. március 11-i fukusimai atomkatasztrófa óta a Japánból származó teák és növények különös figyelmet kapnak garantálva az egészséges, kockázatmentes terméket e mesés teák kedvelőinek. Az elmúlt években elvégzett különböző elemzések nem tártak fel különösebb problémákat.

A katasztrófát követően Japán számos intézkedést hozott (ideiglenes szabályozási értékek, a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek ellenőrzése, a mezőgazdasági területek fertőtlenítése stb.) Ez a megfigyelési terv még mindig érvényben van, és az elemzések eredményeit rendszeresen frissítik: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html 

Gyokuro Grand Cru japán zöld tea 100g
Gyokuro Grand Cru japán zöld tea 100g

26,398.00Ft

26,398.00Ft