Az egyedülálló fagyasztva szárítási eljárásnak köszönhetően ez az ízletes Organic Japanese Matcha Tea rendkívül könnyen elkészíthető, chasen habverő nélkül. Ezt a matchát egyszerűen hígítsuk fel forró (80°C) vagy temperált vízben egy kanállal vagy keverjük össze a flakonban vagy termoszban egyszerű rázással. Az Ujiból származó, organikusan termesztett matcha tea minden előnyét, tartósítva és keserűség nélkül, mostantól könnyen élvezhetjük.
Gyors kiszállítás Franciaországban – 3-5 munkanap
Származási hely: Uji – Japán
Összetevő: biotermesztett zöld tea
Mennyiség : (15 db 3g-os kocka)
Kóstolási tanácsok:
Víz hideg vagy 80°C-os forró
A Koro Koro Matcha többféleképpen is elkészíthető, mindegyik nagyon egyszerű: közvetlenül egy nagy tálban. Palackban vagy termoszban.
Ezt a formátumot nagy, 3 g-os kockákban inkább több vendéggel vagy nagy mennyiségben (palackban vagy termoszban)
használatra szánjuk.Kóstoló Koro Koro Matcha in tálban
1 kockát hígítsunk fel egy egyszerű kanállal egy nagy 500ml-es tálban forró (80°C) vagy hideg vízben.
Kóstolás Koro koro Matcha termoszban vagy flaskában
Azzal a kalanddal, hogy a matchát egy nomád teáskannában élvezheti! Tegyél 1 kockát egy kb. 500 ml-es tökbe, termoszba vagy akár egy egyszerű üvegpalackba (nem szeretjük a műanyagot, de az is működik). Zárja le a palackot. Rázza néhány másodpercig. Készen áll!
Tudjon meg többet :
Teák Japánból – Uji
A japán zöld tea szülőhelyéről, Kyoto városának délkeleti határán fekvő távoli városból, a teatermelők megtanítják a friss Uji teát és annak minden fajtáját.
Japán matcha
A matcha ugyanabból a növényből származik, mint minden valódi tea: a Camellia sinensisből. A szüret előtt körülbelül hat héttel a teaföldeket felülről letakarják, hogy csökkentsék a napfény mennyiségét, és ezáltal a fotoszintézist. A tealevelek ekkor egyre nagyobb mennyiségű klorofillt és aminosavakat termelnek, és koncentrálják azokat a speciális molekulákat (glutamátokat), amelyek a matcha intenzív umami ízét adják.
A növény legfiatalabb és legzöldebb részeit leszedik, gőzölik, gondosan megszárítják, válogatják, kicsumázzák és kibelezik. Az ezen a szigorú eljáráson átesett leveleket tenchának, nevezik, majd hűtőben tárolják és őrlik matcha néven nagyon finom porrá. Erről az őrlési folyamatról kapta a nevét a matcha 抹 茶, szó szerint „őrölt tea”.
Fagyasztva szárított matcha
A bio Uji zöld tea fagyasztva szárításának innovatív eljárásának köszönhetően ez a matcha extra finom zöldtea porból készült kockák formájában érkezik, amelyek megőrizték a kiváló minőségű japán matcha ízét és előnyeit.
A fagyasztva szárítás (kriodesszikkálás), a hideg és a vákuum kombinációja lehetővé teszi, hogy a korábban fagyasztott terméket szublimációval szárítsák (a jég gőz formájában távozik anélkül, hogy a folyékony állapotba kerülne, így az anyag nem károsodik).
A kapott matcha por finomsága és rendkívül alacsony nedvességtartalma miatt több hónapig tárolható, miközben megőrzi a zöld tea számos jótékony tulajdonsággal rendelkező hatóanyagát, de feloldódik chasen habverő nélkül is: praktikus, menet közbeni fogyasztás!
Teák és növények Japánból:
A 2011. március 11-i fukusimai atomkatasztrófa óta a Japánból származó teákra és növényekre különös figyelmet fordítanak, garantálva az egészséges és kockázatmentes terméket e mesés teák kedvelőinek. Az elmúlt években elvégzett különböző elemzések nem tártak fel különösebb problémákat.
A katasztrófát követően Japán számos intézkedést hozott (ideiglenes szabályozási értékek, a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek ellenőrzése, a mezőgazdasági területek fertőtlenítése stb.) Ez a megfigyelési terv még mindig érvényben van, és az elemzések eredményeit rendszeresen frissítik: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html