Gaiwan Vintage kőedény teáskanna 120ml

26,398.00Ft

Vintage kőedény gaiwan, hogy élvezze az összes teát. A gaiwanból való teázás olyan, mintha a teakóstolás ősi művészetét érintené.

Gaiwan Vintage kőedény teáskanna 120ml
Gaiwan Vintage kőedény teáskanna 120ml
Gaiwan Vintage kőedény teáskanna 120ml
Gaiwan Vintage kőedény teáskanna 120ml
Gaiwan Vintage kőedény teáskanna 120ml

Pompás Gaiwan Vintage, hogy minden teát kínai módon élvezhessen. Ha gaiwanból issza teáját, az a teakóstolás ősi művészetének érintése, az ital minden cseppjének kiélvezése. Egy memória nélküli anyag, a kis kőedény teáskannával, amely 3 színben kapható, és amelyet nagyon magas hőmérsékleten, kemencében égetett kemencében égetnek, különböző teákat fedezhet fel.

Anyag : agyag – kerámia – mázas kőedény

Eredet : Dehua – Kína

Tartalom : kb. 120ml (0.12L)

Színe: Zöld, lila vagy piros – Fehér-szürke zománcozott belső rész 

Szűrő nélkül, a fedél szűrőként szolgál

Készítés: kézzel. A hagyományos gyártási és égetési folyamatnak köszönhetően minden darab egyedi. Előfordulhatnak színbeli eltérések a fotókhoz képest

Szállítás 3-4 hét 

A gaiwan használata

Tudjon meg többet a termékről:

Új teáskanna : Annak ellenére, hogy úgy néz ki, mint egy antik teáskanna, ez vintage gaiwan valójában egy új teáskanna.

Mi a gaiwan?

A gaiwan egy kis edény a tea főzésére.

Ez a kínai szó „fedeles tálat” jelent, és egy kis teáskanna vagy csésze helyét veszi át. A gaiwant a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják Kínában. A gaiwan (ejtsd: gaïwan) három részből áll: egy tálból, egy fedélből és egy csészealjból vagy csészealjcsészéből. Általában elég kicsi ahhoz, hogy mindhárom rész egy kézben megragadható legyen.

A gaiwan előnyei

A gaiwan lehetővé teszi a teázó számára, hogy a tealeveleket többször is átöntse.

Tökéletes a többszöri felöntéshez, amit leggyakrabban az oolong, zöld, fehér és pu erh teáknál gyakorolnak. Az úgynevezett fekete teák (Kínában vörös teaként ismertek) kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.

A gaiwan nagyon jó kontrollt biztosít a felöntés felett is.

Mivel a levelek szabadon lebegnek a gaiwanban, megfigyelhetjük, hogyan fejlődnek és adják ki az összes ízüket, és jobban meg tudjuk ítélni, mikor van itt az ideje, hogy abbahagyjuk a felöntést. A gaiwan segítségével úgy érezheted, hogy te vezeted a teaélményt, nem pedig csak néző vagy.

Hogyan használd a gaiwant

A gaiwan használatához szükséges összes tippet megtalálod képekben a blogbejegyzésünkben. Dióhéjban:

Tegye a tealeveleket a tálba.

A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízlésétől függően változik. Általánosságban elmondható, hogy többet kell használni, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig kell főzni. Javasoljuk, hogy végezzen saját kóstolási kísérleteket, és jegyzeteljen.

Töltsön forró vizet a tálba

A víz hőmérsékletének a használt teafajtától függően kell változnia. A gaiwan fedelével keverje meg a leveleket, és csodálattal figyelje, ahogy táncolnak és duzzadnak.

Zárja le a fedelet.

Amikor a főzés befejeződött (10 másodperc és néhány perc között), tegye vissza a fedelet a csészére. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. Legyen egy elég nagy nyílás ahhoz, hogy a víz lefolyhasson, de elég kicsi ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.

A gaiwan tartása.

A gaiwant többféleképpen is tarthatjuk. Kísérletezzen, és találja meg azt a módszert, amelyik a legtermészetesebbnek tűnik Önnek. Próbálja meg a hüvelyk- és a középső ujjával tartani a tál peremét. (Csak a tetejét tartsa, hogy ne forrázza le az ujjait.) Ezután a mutatóujjával, illetve a mutatóízületével tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Használhatja mindkét kezét, és a csészealjnál fogva emelje fel a gaiwant. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!

Töltsd a teát a gaiwanból egy csészébe.

Feszesen fogd meg a gaiwant, döntsd a csésze felé vagy egy kancsó felé, ha ezután több embernek szeretnél egyenletes főzettel szolgálni. Tegye ezt magabiztosan, és a tea egyenletesen fog kiömleni. Ehhez egy kis gyakorlásra van szükség. Az első néhány alkalommal ne gyakoroljon számítógép vagy néző előtt. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden folyadék kijött. Ha a teát a gaiwanban hagyod, az tovább fog főni, és kesernyés íze lesz.

Boldogan kortyolgasd a teát, mert tudod, hogy sikerült.

Ha készen vagy, tölts forró vizet a gaiwanba, és áztasd újra a leveleket.

Még egyszer áztasd meg a teát.
Gaiwan Vintage kőedény teáskanna 120ml
Gaiwan Vintage kőedény teáskanna 120ml

26,398.00Ft

26,398.00Ft