Gaiwan teáskanna kezdőknek

26,398.00Ft

Finom bevezetés a Gong Fu Cha kóstolásába ezzel a Gaiwan kezdőknek: kínai fedeles, dupla falú, lyukakkal ellátott teáskanna.

Gaiwan teáskanna kezdőknek
Gaiwan teáskanna kezdőknek
Gaiwan teáskanna kezdőknek
Gaiwan teáskanna kezdőknek
Gaiwan teáskanna kezdőknek

Vezesse be magát finoman a Gong Fu Cha kóstolásba ezzel a Gaiwan kezdőknek. A klasszikus gaiwan, egy kis teáskanna minden tulajdonságával rendelkezik, hagyományos kínai fedéllel, de van benne egy kis extra: dupla falú, lyukakkal ellátott! Ez azt jelenti, hogy a gaiwant anélkül kezelheti, hogy aggódnia kellene a fedél helyzete miatt, mivel a tea a több kis lyukkal ellátott belső falon keresztül fog megszűrődni. Többféle színben kapható.

Anyag: Terrakotta – kerámia – porcelán

Eredet: Kína

Térfogat: kb. 120ml (0,12L)

Szín: kb: Fehér krém, kék-fehér, fekete, piros vagy halványzöld

Szűrő: kerámia, belső fal, a teáskanna köré nyíló lyukkal

Szállítás 3-4 hét

Tudjon meg többet

Gaiwan: kis edény tea főzéséhez.

Teáskanna jelentése kínaiul „fedeles tál”. Kínában a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják. A gaiwan (ejtsd: gaiwan) elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.

A gaiwan előnyei

A tealevelek többszöri főzésére.

Tökéletes többszöri főzésre, leggyakrabban oolong, zöld, fehér és pu erh teákhoz. A fekete teák („vörös teák” Kínában) kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.

A felöntés ellenőrzése.

Mivel a levelek szabadon úsznak a gaiwanban, megcsodálhatja, ahogy kiadják az ízüket, és jobban megítélheti, mikor kell leállítani a felöntést.

A gaiwan használata

A tealevelek elhelyezése a tálba.

A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízléstől függően változik. Általában többet használjon, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig főzze.

Adja hozzá a forró vizet

Hőmérséklete a tea fajtájától függően változik. A fedővel keverje meg a leveleket.

Az áztatás befejeztével (10 másodperc és néhány perc között) helyezze vissza a fedőt a csészére

.

Tartsa a Gaiwant.

Kísérletezzen, hogy megtalálja azt a módszert, amelyet a legtermészetesebbnek érez. Próbálja meg a hüvelyk- és középső ujjával tartani a tál szélesített peremét. Ezután a mutatóujjával, illetve a mutatóízületével tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!

Töltsd a teát a gaiwanból egy csészébe.

Feszesen tartsd a gaiwant, döntsd a csésze vagy egy kancsó felé, ha több embernek szeretnél egyenletes főzettel szolgálni. Tegye ezt bátran, a tea finoman fog ömleni. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden folyadék kiürült. Ha teát hagysz benne, az továbbra is főzni fog, és kesernyés íze lesz.

Ha készen vagy, adj hozzá forró vizet, és főzd le újra a leveleket.

Még egyszer.
Gaiwan teáskanna kezdőknek
Gaiwan teáskanna kezdőknek

26,398.00Ft

26,398.00Ft