Itt egy gyönyörű Gaiwan de Voyage, amely 5 színben kapható. Egy kínai porcelán teáskanna fedővel, a hozzá tartozó 3 csészével, egy szép üvegkannával, egy törülközővel és egy nagyon praktikus kemény hordtáskával. Utazzon a Gong Fu Cha nomád teáskészlettel 3 fő részére!
Anyag:
Gaiwan és csészék: Terrakotta – Kerámia – Porcelán
Kancsó: Terrakotta – Kerámia – Porcelán
Kancsó: Terrakotta – Kerámia – Porcelán: Üveg
Eredet: Kína
Karbantartás: : Kancsó 190ml (0,19L), teáskanna 120ml (0,12L), teáscsésze 40ml
Méretek : lásd fotó
Színek: Sárga – Celadon kék, sötét vagy világos – Fekete
Szűrő nélkül, a fedél szolgál szűrőként
Színek: Sárga – Celadon kék, sötét vagy világos – Fekete
Szűrő nélkül, a fedél szolgál szűrőként
Szállítás 3-4 hét
A gaiwan használatának ismerete
Tudjon meg többet:
Mi az a gaiwan?
A gaiwan egy kis edény a tea főzésére.
Ez a kínai szó „fedeles tálat” jelent, és a kis teáskanna vagy csésze helyét veszi át. A gaiwant a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják Kínában. Általában elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.
A gaiwan előnyei
A gaiwan lehetővé teszi a teázó számára, hogy a tealeveleket többször is újra átöntse.
Tökéletes a többszöri felöntéshez, amit leggyakrabban az oolong, zöld, fehér és pu erh teáknál gyakorolnak. Az úgynevezett fekete teák (Kínában vörös teaként ismertek) kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.
A gaiwan emellett nagyon jó kontrollt biztosít a felöntés felett.
Mivel a levelek szabadon úsznak a gaiwanban, megfigyelhetjük, hogyan fejlődnek és adják ki az összes ízüket, és jobban meg tudjuk ítélni, mikor van itt az ideje, hogy abbahagyjuk a felöntést. A gaiwan segítségével úgy érezheted, hogy te vezeted a teaélményt, nem pedig csak néző vagy.
Hogyan használd a gaiwant
A gaiwan használatához szükséges összes tippet megtalálod képekben a blogbejegyzésünkben. Dióhéjban:
Tegye a tealeveleket a tálba.
A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízlésétől függően változik. Általánosságban elmondható, hogy többet kell használni, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig kell főzni. Javasoljuk, hogy végezzen saját kóstolási kísérleteket, és jegyzeteljen.
Töltsön forró vizet a tálba
A víz hőmérsékletének a használt teafajtától függően kell változnia. A gaiwan fedelével keverje meg a leveleket, és csodálattal figyelje, ahogy táncolnak és duzzadnak.
Zárja le a fedelet.
Amikor a főzés befejeződött (10 másodperc és néhány perc között), tegye vissza a fedelet a csészére. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. Legyen egy elég nagy nyílás ahhoz, hogy a víz lefolyhasson, de elég kicsi ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.
A gaiwan tartása.
A gaiwant többféleképpen is tarthatjuk. Kísérletezzen, és találja meg azt a módszert, amelyik a legtermészetesebbnek tűnik Önnek. Próbálja meg a hüvelyk- és a középső ujjával tartani a tál peremét. (Csak a tetejét tartsa, hogy ne forrázza le az ujjait.) Ezután a mutatóujjával, illetve a mutatóízületével tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Használhatja mindkét kezét is. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!
Töltsd a teát a gaiwanból egy csészébe.
Feszesen fogd meg a gaiwant, döntsd a csésze felé, vagy egy kancsó felé, ha ezután több embernek szeretnél egyenletes főzettel szolgálni. Tegye ezt magabiztosan, és a tea egyenletesen fog kiömleni. Ehhez egy kis gyakorlásra van szükség. Az első néhány alkalommal ne gyakoroljon számítógép vagy néző előtt. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden folyadék kijött. Ha a teát a gaiwanban hagyod, az tovább fog főni, és kesernyés íze lesz.