Porcelán teáskanna 130ml

17,216.00Ft

Lássa az életet színesben ezzel a csodálatos porcelán gaiwannal, egy kis kínai teáskannával és csészével! A tökéletes teáskanna új teák felfedezéséhez!

Porcelán teáskanna 130ml
Porcelán teáskanna 130ml
Porcelán teáskanna 130ml
Porcelán teáskanna 130ml
Porcelán teáskanna 130ml

Ezzel a csodálatos porcelán gaiwannal, kis Teáskannával kínai csészével, lásd az életet Színben! Tökéletes teáskanna új teák felfedezéséhez a fehér, sima, semleges és memóriamentes belső falaknak köszönhetően Csodálhatja a főzet színét, és különböző teákat készíthet benne anélkül, hogy megjegyezné az aromákat. 5 élénk, tartós szín.

Anyag: Terrakotta – kerámia – porcelán

Eredet: Terrakotta – kerámia – porcelán

Egyedi: Kína

Tartalom: 130ml (0,13L)

Méretek: 8,5 x 8,2cm

Színek: Fehér belső, szilva, fehér, fehér, piros, sötétkék vagy türkiz külső

Szűrő nélkül (a fedél szűrőként működik)

Szállítás 2-3 hét

A gaiwan használatának megtanulása

Tudjon meg többet

Gaiwan: kis edény tea főzésére.

Teáskanna kínaiul „fedeles tálat” jelent. Kínában a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják. A gaiwan (ejtsd: gaiwan) elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.

A gaiwan előnyei

A tealevelek többszöri főzésére.

Tökéletes többszöri főzésre, leggyakrabban oolong, zöld, fehér és pu erh teákhoz. A fekete teák („vörös teák” Kínában) kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.

A felöntés ellenőrzése.

Mivel a levelek szabadon úsznak a gaiwanban, megcsodálhatja, ahogy kiadják az ízüket, és jobban meg tudja ítélni, mikor kell leállítani a felöntést.

A gaiwan használata

A tealevelek elhelyezése a tálba.

A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízléstől függően változik. Általában többet használjon, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig főzze.

Adja hozzá a forró vizet

Hőmérséklete a tea fajtájától függően változik. A fedővel keverje meg a leveleket.

Az áztatás befejeztével (10 másodperc és néhány perc között) helyezze vissza a fedőt a csészére

. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. Elég nagynak kell lennie egy nyílásnak ahhoz, hogy a víz ki tudjon folyni, és elég kicsinek ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.

Tartsd a Gaiwant.

Kísérletezz, hogy megtaláld a számodra legtermészetesebbnek tűnő módszert. Próbálja ki, hogy a hüvelyk- és középső ujjával fogja meg a tál szélesített peremét. Ezután a mutatóujjával, illetve a mutatóízületével tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!

Töltsd a teát a gaiwanból egy csészébe.

Feszesen tartsd a gaiwant, döntsd a csésze vagy egy kancsó felé, ha több embernek szeretnél egyenletes főzettel szolgálni. Tegye ezt bátran, a tea finoman fog ömleni. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden folyadék kiürült. Ha teát hagysz benne, az továbbra is főzni fog, és kesernyés íze lesz.

Ha készen vagy, adj hozzá forró vizet, és főzd le újra a leveleket.

Még egyszer.
Porcelán teáskanna 130ml
Porcelán teáskanna 130ml

17,216.00Ft

17,216.00Ft