Hogy úgy élvezhesd a matcha teát, ahogyan azt kell, íme az alapvető kellékek: a Matcha Tea Set. Ez egy japán tálból, melynek édes neve chawan, és egy bambusz habverőből, a chasenből áll, egy nagyon praktikus kerámiaállvánnyal, amire használat után felteheted, hogy megőrizze eredeti formáját.
Anyag:
Chawan (tál) és chasen állvány: Terrakotta – kerámia – kőedény
Chasen (habverő): Bambusz
Chawan szürke és arany
Vízzöld chasen tartó
Nedvesítsük meg a chasakut egy kis vízzel, hogy megpuhuljon
A chasakuval tegyünk 2 spatulát (ez 1 teáskanálnyi, azaz kb. 2 g) matchát a chawanba.
Öltsön a porra 7-8 cl (70-80 ml) 70-75 °C-ra melegített vizet.
Fél kézzel fogd a chawan-t, és kezdd el verni a chasen-nel először lassan, hogy a por fellazuljon az aljáról, majd energikusan, M-eket (vagy W-ket, ha úgy tetszik) formálva, amíg emulgeálódik, azaz habzik a keveréked.
- Ha a matcha habos, a hab pedig sűrű, élvezd!
Stílus: Japán, Chawan és Chasen típusú
Eredet: Dehua (Kína)
Tartály mérete és méretei: Dehua (Kína)
Tartály mérete és méretei: Dehua (Kína)
Tartály mérete és méretei: Dehua (Kína): (0.34L) – Bambusz habverő: 7×7.5cm
Szín :
Szín :
Tudjon meg többet erről a termékről
A matcha egy kiváló minőségű Tencha zöld tea, amelyet malomkővel finom porrá őröltek. Ezt a zöld teát nem főzik, hanem habverővel verik fel egy tálban. Így a zöld tea minden előnyét élvezheted, hiszen az egész levelet iszod. A matcha egy tonizáló és erőteljes ital, finoman kesernyés, többszörös előnyökkel.
Japánban a matchát a japán teaszertartás, a „Cha No Yu” során fogyasztják.
Ez a matcha teakészlet tartalmazza a matcha tea hagyományos japán módon történő elkészítéséhez szükséges elengedhetetlen kellékeket:
A hagyományos ostor a „Chasen”.
A teapor vízben történő felveréséhez használják, hogy sima, emulgeált habot kapjanak. Használaton kívül kerámia talapzaton áll.
A tál egy „Chawan”.
Kör alakjának köszönhetően tökéletesen felhabosítja a matcha teát, majd ideális csészévé válik a tea élvezetéhez.