Kínai Gaiwan üveg teáskanna 100-125ml

11,095.00Ft

Ez a fedeles kínai csésze egy Gaiwan, amely üvegből készült, így nézheti a tealevelek kibontakozását, és csodálhatja a teafőzet színét.

Kínai Gaiwan üveg teáskanna 100-125ml
Kínai Gaiwan üveg teáskanna 100-125ml
Kínai Gaiwan üveg teáskanna 100-125ml
Kínai Gaiwan üveg teáskanna 100-125ml
Kínai Gaiwan üveg teáskanna 100-125ml

Ez gyönyörű kínai csésze fedéllel egy Gaiwan, pohár, így nézheted a tealevelek kibontakozását és csodálhatod a főzeted színét. A gaiwannak számos előnye van. Könnyen hordozható, nemcsak teáskannaként használható, amelynek fedele szűrőként is funkcionál, hanem csészeként is használható, amikor a teát közvetlenül akkor iszod meg, amikor a levelek már az aljára hullottak, „nagyapa módjára”, ahogy a kínaiak mondják. 3 gyönyörű modell áll rendelkezésre.

Anyag: Ellenálló boroszilikát üveg

Eredet: Kína

Térfogat: 100 és 125ml között, modelltől függően (0,1-0,125L)

Színek: Átlátszó

Szűrő nélkül, a fedél szűrőként működik

Szállítás 2-3 hét

A gaiwan használatának ismerete

Tudjon meg többet a termékről:

Mi az a Gaiwan?

A gaiwan egy kis edény a tea főzésére.

Ez a kínai szó „fedeles tálat” jelent, és a kis teáskanna vagy csésze helyét veszi át. A gaiwant a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják Kínában. A gaiwan (ejtsd: gaïwan) három részből áll: egy tálból, egy fedélből és egy csészealjból vagy csészealjcsészéből. Általában elég kicsi ahhoz, hogy mindhárom rész egy kézben megragadható legyen.

A gaiwan előnyei

A gaiwan lehetővé teszi a teázó számára, hogy a tealeveleket többször is átöntse.

Tökéletes a többszöri felöntéshez, amit leggyakrabban az oolong, a zöld, a fehér és a pu erh teák esetében gyakorolnak. Az úgynevezett fekete teák (Kínában vörös teaként ismertek) kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.

A gaiwan nagyon jó kontrollt biztosít a felöntés felett is.

Mivel a levelek szabadon lebegnek a gaiwanban, megfigyelhetjük, hogyan fejlődnek ki és adják ki teljes ízüket, és jobban meg tudjuk ítélni, mikor van itt az ideje, hogy abbahagyjuk a felöntést. A gaiwan segítségével úgy érezheted, hogy te vezeted a teaélményt, nem pedig csak néző vagy.

Hogyan használd a gaiwant

A gaiwan használatához szükséges összes tippet megtalálod képekben blogbejegyzésünkben. Dióhéjban:

Tegye a tealeveleket a tálba.

A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízlésétől függően változik. Általánosságban elmondható, hogy többet kell használni, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig kell főzni. Javasoljuk, hogy végezzen saját kóstolási kísérleteket, és jegyzeteljen.

Töltsön forró vizet a tálba

A víz hőmérsékletének a használt teafajtától függően kell változnia. A gaiwan fedelével keverje meg a leveleket, és csodálattal figyelje, ahogy táncolnak és duzzadnak.

Zárja le a fedelet.

Amikor a főzés befejeződött (10 másodperc és néhány perc között), tegye vissza a fedelet a csészére. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. Legyen egy elég nagy nyílás ahhoz, hogy a víz lefolyhasson, de elég kicsi ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.

A gaiwan tartása.

A gaiwant többféleképpen is tarthatjuk. Kísérletezzen, és találja meg azt a módszert, amelyik a legtermészetesebbnek tűnik Önnek. Próbálja meg a hüvelyk- és középső ujjával tartani a tál peremét. (Csak a tetejét tartsa, hogy ne forrázza le az ujjait.) Ezután a mutatóujjával, illetve a mutatóízületével tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Használhatja mindkét kezét, és a csészealjnál fogva emelje fel a gaiwant. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!

Töltsd a teát a gaiwanból egy csészébe.

Feszesen fogd meg a gaiwant, döntsd a csésze felé vagy egy kancsó felé, ha ezután több embernek szeretnél egyenletes főzettel szolgálni. Tegye ezt magabiztosan, és a tea egyenletesen fog kiömleni. Ehhez egy kis gyakorlásra van szükség. Az első néhány alkalommal ne gyakoroljon számítógép vagy néző előtt. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden folyadék kijött. Ha a teát a gaiwanban hagyod, az tovább fog főni, és kesernyés íze lesz.

Boldogan kortyolgasd a teát, mert tudod, hogy sikerült!

Ha készen vagy, tölts forró vizet a gaiwanba, és áztasd újra a leveleket.

Még egyszer áztasd meg a teát.
Kínai Gaiwan üveg teáskanna 100-125ml
Kínai Gaiwan üveg teáskanna 100-125ml

11,095.00Ft

11,095.00Ft