Organikus japán Matcha Kis fagyasztva szárított kockák

7,613.00Ft

Egy könnyen elkészíthető bio japán Matcha tea: Koro Koro Matcha. Nincs szükséged chasen habverőre ahhoz, hogy élvezhesd ezt a fagyasztva szárított matchát kis kockákban.

Organikus japán Matcha Kis fagyasztva szárított kockák
Organikus japán Matcha Kis fagyasztva szárított kockák
Organikus japán Matcha Kis fagyasztva szárított kockák
Organikus japán Matcha Kis fagyasztva szárított kockák
Organikus japán Matcha Kis fagyasztva szárított kockák

Revolúció a teádban! Fedezz fel egy olyan teát Organikus japán Matcha amelyet egy egyedülálló fagyasztva szárítási eljárásnak köszönhetően könnyű elkészíteni: a Koro Koro Matcha 抹茶. Mivel nincs szükség kasza habverőre, élvezze ezt a kivételes matcha teát kis kockákban tálalva bárhol. Egy csészében kanállal hígítható, a flaskádban vagy termoszodban egyszerű rázással összekeverhető, vagy közvetlenül a szádban hagyhatod lassan elolvadni, ezek a varázslatos kis kockák rendkívül könnyen élvezhető íz- és jóságkoncentrátumok, mindenféle keserűség nélkül.

Gyors szállítás Franciaországban – 3-5 munkanap

Origin : Uji – Japán

Összetevő: biogazdálkodásból származó zöld tea 

Mennyiség : 30 kocka 0,3g

Kóstolási tanácsok :

Víz hidegen vagy forrón 80°C-on

A Koro Koro Matcha többféleképpen is elkészíthető, mindegyik nagyon egyszerű: in csészében. Palackba vagy termoszba, vagy akár közvetlenül a szádba.

Matcha kóstolása csészében

1 vagy 2 kocka egy kanállal hígítva egy csészében 100-150ml forró (80°C-os) vagy hideg vízzel

.br>

Kóstolás Matcha termoszban vagy flaskában

Azzal, hogy a matchát egy nomád teáskannában fogyasztod, kalandban lesz részed! Helyezz 4-5 kockát a egy tök, termosz vagy egyszerű üvegpalack (nem szeretjük a műanyagot, de az is működik) körülbelül 500ml-es üvegbe. Zárja le a palackot. Néhány másodpercig rázzuk össze. Kész!”

A Matcha kóstolása közvetlenül a szádban

A szakértők vagy az ízek robbanásszerű megjelenésére vágyó amatőröknek is nagy élményben lesz részük. Víz nélkül tegyen 1 kockát a nyelv alá, és hagyja csendben feloldódni, hogy teljes mértékben élvezhesse a zöld tea növényi ízét. Ez a módszer teszi lehetővé a legjobban a minőségi matcha teákra jellemző híres umami ízek megízlelését.

Tudjon meg többet :

Teák Japánból – Uji

A japán zöld tea szülőhelyéről, Kyoto városának délkeleti határán található távoli városból, a teatermelők megtanítják a friss Uji teát és annak minden fajtáját. 

Japán matcha

A matcha ugyanabból a növényből származik, mint az összes valódi tea: Camellia sinensis. A szüret előtt körülbelül hat héttel a teaföldeket felülről letakarják, hogy csökkentsék a napfény mennyiségét, és ezáltal a fotoszintézist. A tealevelek ekkor egyre nagyobb mennyiségű klorofillt és aminosavakat termelnek, és koncentrálnak bizonyos molekulákat  (glutamátokat), amelyek a matcha intenzív umami ízét adják.

A növény legfiatalabb és zöldebb részeit leszedik, gőzölik, gondosan szárítják, válogatják, bogyózzák és bogyózzák. Az ezen a szigorú folyamaton átesett leveleket tenchának nevezik, ezután hűtőben tárolják, gránitszemcsékké őrlik, másik szemcsét matcha néven nagyon finom porrá őrlik. Ebből az őrlési folyamatból kapta a matcha 抹 茶, szó szerint „őrölt tea”, a nevét.

Fagyasztva szárított matcha

A bio Uji zöld tea fagyasztva szárításának innovatív eljárásának köszönhetően ez a matcha extra finom zöld tea porból készült kis kockák formájában érkezik, amelyek megőrizték a kiváló minőségű japán matcha ízét és előnyeit.

A fagyasztva szárítás (kriodesszikkálás), a hideg és a vákuum kombinációja lehetővé teszi, hogy a korábban fagyasztott terméket szublimációval szárítsák (a jég gőz formájában távozik anélkül, hogy a folyékony állapotba kerülne, így az anyag nem károsodik).

A kapott matcha por finomsága és rendkívül alacsony nedvességtartalma miatt több hónapig is tárolható, miközben megőrzi a zöld tea aktív összetevőit a számos jótékony tulajdonságával együtt, ugyanakkor feloldódik chasen habverő nélkül : praktikus, menet közbeni fogyasztás!

Teák és növények Japánból:

A 2011. március 11-i fukusimai atomkatasztrófa óta a Japánból származó teákra és növényekre különös figyelmet fordítanak, garantálva az egészséges és kockázatmentes terméket e mesés teák kedvelőinek. Az elmúlt években elvégzett különböző elemzések nem tártak fel különösebb problémákat.

A katasztrófát követően Japán számos intézkedést hozott (ideiglenes szabályozási értékek, a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek ellenőrzése, a mezőgazdasági területek fertőtlenítése stb.) Ez a megfigyelési terv még mindig aktuális, és az elemzési eredményeket rendszeresen frissítik: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>
Organikus japán Matcha Kis fagyasztva szárított kockák
Organikus japán Matcha Kis fagyasztva szárított kockák

7,613.00Ft

7,613.00Ft