Ez a japán teáskanna egy csoda. Japánban Jin Takinawa fazekas készítette, ez egy Hohin Kyusu Mogake ( 藻掛け), egy japán technika, amely a teáskannákat a főzés közben a teáskannára rakódó hínárral díszíti. Fogantyú nélküli teáskanna, amelynek széles, gyors kiöntőcsöve előtt finom földszűrő található, és ideális zöld tea fogyasztására. Tokoname agyagból készül, amelyet oxigénszegény atmoszférában égetnek, ez adja sötét színét.
Gyors szállítás Franciaországban – 3-5 munkanap
Anyag : Földedény – Kerámia – agyag
Eredet : Tokoname – Japán
Hohin Kyusu (fogantyú nélkül)
Tartalom : 200ml (0.2L)
Colour: Grey brown
Filter: Agyag, lyukakkal, a kiöntő elé beépítve
Készítés: teljes egészében kézzel
Author: Jin Takinawa
Tudjon meg többet:
Kyusu
Egy hagyományos japán teáskanna természetes agyagból. Belül mázatlan, a vízzel és a teával való érintkezésre reagál, hogy minden aromáját felfedje.
Szűrő a kiöntőcső előtt : a tea lebeg, szabadon főzhető az összetevők és az aromák teljes kivonása érdekében. A tea friss marad, és többször is lefőzhető (= többszöri felöntés).
A Japánban (vulkanikus, agyagban gazdag talaj) az elmúlt évtizedekben létrehozott több száz kerámiagyártó központ közül néhány még ma is működik. A 6 „régi kemence”: Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba és a leghíresebb: Tokoname.
Tokoname kemence
Tokoname Yaki (常滑焼), a hat „régi kemence” (roku koyo, 日本六古窯) közül a legrégebbi, és a legfontosabb kerámiagyártó központ.
A tiszta természetes agyag (Shudei) magas vastartalma miatt jellegzetes vörös színű (különleges tulajdonságai az íz és a zöld tea által nyújtott előnyök szempontjából). Más régiókkal ellentétben, ahol az agyag gyakorlatilag kimerült, Tokoname-ban még ma is vannak lelőhelyek. A különböző színű kyusukhoz a fazekas a kialakított kyusut vörös agyag és természetes színpigmentek keverékével (= Char-gake)
A máz nélküli, csiszolt megjelenés annak köszönhető, hogy a kyusut az égetés előtt fémspatulával vagy ronggyal csiszolják, hogy az agyag önmagáért beszéljen.<> A kyusut oxidációval (vörös agyag) vagy redukcióval (fekete agyag) égetik, és a két technika kombinálásával a kyusu színeinek széles választéka érhető el. A teáskannák díszítésére számos technika létezik, mint például a hamuzás (yakishime) vagy a szén impregnálásával előállított sötét égésnyomok (koge), és még sok más.
Karbantartás
Külső
Kizárólag tiszta vizet és puha ruhát használjunk. Foltok esetén dörzsölje át zöldtea-főzetbe áztatott ruhával.
Belső
Kizárólag tiszta, lehetőleg vízkőmentes vízzel öblítse le. A használat során patina jelenik meg a belsejében : ne távolítsa el (kulottage).
Szárítsa
a szabadban fejjel lefelé egy tiszta ruhán, vagy dörzsölje meg finoman a külsejét egy puha ruhával.
Célszerű teáskanna (nem porózus agyag) belülről mázatlan: hosszú távon ajánlott benne hasonló teafajtákat készíteni, mert a főzettel érintkezve fokozatosan patina képződik. Ez a csészésedés idővel javítja és intenzívebbé teszi a tea ízét.
Figyelmeztetés
A kerámia kerámia, még a legjobb minőségű is, olyan anyag érzékeny a hőhatásra ami megrepesztheti :
– Melegítse a teáskannát forró vízzel, mielőtt forró vizet öntene bele
– Soha ne tegye a még forró teáskannát közvetlenül hideg víz alá
.