Itt egy nagyon költői Bol Chawan mázas kőedényből. A Chawan („茶碗”) szó a japán ” Cha „, tea és ” Wan „, a tál szóból származik. A japán teaszertartás nélkülözhetetlen része, fontos része ennek az egyedülálló pillanatnak az esztétikájának. Mindegyiket hagyományosan kézzel zománcozzák. Egy bambuszkanalat és habverőt, valamint az állványát kísérve matcha szettet alkotnak.
Anyag : Terrakotta – Kerámia – kőedény mázas és bambusz
Stílus : Japán matcha tál típus
Eredet : Kína
Teljesítmény : kb. 600ml (0.6L)
Méretek : Tál (chawan) 12 x 8cm – Bambusz habverő (chasen) 5.5 x 11.5cm – Chasen állvány 6 x 7,2cm
Szín : Fehér és bézs, rózsaszín vagy zöld. Minden darab egyedi, kézzel zománcozott, és kissé eltérhet a fotóktól
Szállítás 3-4 hét
Tudjon meg többet :
Chawan
Ez a japán tál, amelyet a felvert zöld tea, a matcha megkóstolására használnak, a Chawan. Szándékosan tökéletlen, ez egy szertartásos tál az alázat szimbóluma. Ezek a gyönyörű modellek mázas kőedényből készültek, és elkísérik Önt a mindennapi matcha-készítésben vagy egy japán Cha No Yu teaszertartás során.
A tál kézzel díszített, kívül-belül mázas a könnyű tisztítás érdekében.
Nem mikrohullámú sütőben használható
Nem mosogatógépben mosható
Matcha teakészlet
A matcha tea hagyományos japán módon történő elkészítéséhez nélkülözhetetlen kiegészítőket tartalmaz.
Matcha teakészlet:A hagyományos habverő a „Chasen”.
Ezzel verjük a vízbe a teaporokat, hogy sima, jól emulgeálódó habot kapjunk. Amikor nem használják, egy kerámiaállványra helyezik.
A tál a „Chawan”.
Kör alakjának köszönhetően, lehetővé teszi a matcha tea optimális felhabosítását, majd ideális csészévé válik, amelyben élvezhető.
A matcha elkészítése:
- Melegítsd meg a chasakut egy kevés vízzel, hogy megpuhuljon
- A chasakuval tegyél 2 evőkanál (azaz 1 teáskanálnyi, azaz kb. 2 g) matchát a chawanba. Öntsünk a porra 7-8 cl (70-80 ml) 70-75 °C-ra melegített vizet.
- Fél kézzel tartsuk a chawant, és kezdjük el ütögetni a chasakával, először lassan, hogy a por fellazuljon az aljáról, majd erőteljesen, M-alakot (vagy W-alakot, ha úgy tetszik) formálva, amíg a keverék emulgeálódik, azaz habzik.
- Ha a matcha habos, és a hab sűrű, élvezd!