Gaiwan Zhong porcelán teáskanna 160-165ml

17,216.00Ft

A porcelán Gaiwan vagy Zhong, Kína ikonikus teáskannája, amelyet emberek százmilliói használnak naponta a teázás során.

Gaiwan Zhong porcelán teáskanna 160-165ml
Gaiwan Zhong porcelán teáskanna 160-165ml
Gaiwan Zhong porcelán teáskanna 160-165ml
Gaiwan Zhong porcelán teáskanna 160-165ml
Gaiwan Zhong porcelán teáskanna 160-165ml

A Gaiwan, Zhong a kantoni régióban, egy kínai teáskanna csésze, amely ideális az új teák felfedezésére. Egy kis gyakorlással megszelídítheted ezt a tartozékot, amelyet naponta laza tea kedvelők milliói használnak. 

Anyag : agyagedény – kerámia – mázas kőedény

Eredet: : Thailand

Content : 160ml (0,16L) for the low shape, 165ml for the high shape

Color: Fehér (2 különböző fehér) és zöld

Méretek: lásd a fotót

Szűrő nélkül, a fedél szűrőként szolgál

A különböző képernyőfelbontások miatt a színvisszaadás kissé eltérhet a fotóktól.

Szállítás 3-4 hét

Tanulja meg, hogyan használja a gaiwant

Tudjon meg többet

Gaiwan: kis edény tea főzésére.

Teáskanna kínaiul „fedeles tálat” jelent. Kínában a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják. A gaiwan (ejtsd: gaïwan) elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.

A gaiwan előnyei

A gaiwan lehetővé teszi, hogy a tealeveleket többször újra fel lehessen önteni.

Tökéletes többszöri felöntéshez, leggyakrabban oolong, zöld, fehér és pu erh teákhoz. A fekete teák („vörös teák” Kínában) kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.

A gaiwan lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a felöntést.

Mivel a levelek szabadon úsznak a gaiwanban, csodálhatja, ahogyan kiadják az ízüket, és jobban meg tudja ítélni, mikor kell leállítani a felöntést.

A gaiwan használata

A tealevelek elhelyezése a tálba.

A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízléstől függően változik. Általában többet használjon, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig főzze.

Adja hozzá a forró vizet

Hőmérséklete a tea fajtájától függően változik. A fedővel keverje meg a leveleket.

Az áztatás befejeztével (10 másodperc és néhány perc között) helyezze vissza a fedőt a csészére

. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. Elég nagynak kell lennie egy nyílásnak ahhoz, hogy a víz ki tudjon folyni, és elég kicsinek ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.

Tartsd a Gaiwant.

Kísérletezz, hogy megtaláld a számodra legtermészetesebbnek tűnő módszert. Próbálja ki, hogy a hüvelyk- és középső ujjával fogja meg a tál szélesített peremét. Ezután a mutatóujjával, illetve a mutatóízületével tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!

Töltsd a teát a gaiwanból egy csészébe.

Feszesen tartsd a gaiwant, döntsd a csésze vagy egy kancsó felé, ha több embernek szeretnél egyenletes főzettel szolgálni. Tegye ezt bátran, a tea finoman fog ömleni. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden folyadék kiürült. Ha teát hagysz benne, az továbbra is főzni fog, és kesernyés íze lesz.

Ha készen vagy, adj hozzá forró vizet, és főzd le újra a leveleket.

Még egyszer.
Gaiwan Zhong porcelán teáskanna 160-165ml
Gaiwan Zhong porcelán teáskanna 160-165ml

17,216.00Ft

17,216.00Ft