A visszatérés a gyökerekhez ennek a csodálatos földből készült gaiwannak köszönhetően. Karina Klages keramikusművész egyedi alkotása mázatlan nyers kőedényből, ennek a hagyományos kínai teáskannának a szemcsés textúrája és a fedelén lévő finom spirálok újra a természethez kötik Önt.
Gyors szállítás Franciaországban&3-5 munkanap
Anyag : Earthenware – Kerámia – Stoneware
Stílus: Kínai Gaiwan típusú (teáskanna csésze)
Origine: Lower Saxony, Germany
Capacity : 110ml (0.11L)
Color: Grey
No filter, the lid acts as a filter
Manufacture: Kézzel
Művész: Karina Klages
Tudjon meg többet erről a termékről :
Tea Karina Klages
Karina Klages merészen értelmezi a japán és kínai teakerámiát, az eredeti hagyományos formákat durva felülettel vagy a máz spontán felvitelével kombinálva.
Munkáit a Wabi-Sabi esztétika ihlette. A „Sabi” szépségideál csak a „Wabi” érzéssel válik tökéletessé. A Wabi nem a tökéletes, makulátlan, káprázatos szépség hordozója, hanem a nyugodt, sötét, diszkrét.
Gaiwan: kis edény tea főzésére.
Teáskanna jelentése kínaiul „fedeles tál”. Kínában a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják. A gaiwan (ejtsd: gaiwan) elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.
A gaiwan előnyei
A tealevelek többszöri áztatására.
Oolong, zöld, fehér és pu erh teák többszöri áztatására. A fekete teák kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.
A felöntés figyelemmel kísérése.
A gaiwanban szabadon lebegnek a levelek, hogy csodálhassuk, ahogy kiadják az ízüket, és jobban meg tudjuk ítélni, mikor kell abbahagyni a felöntést.
A gaiwan használata
A tealevelek elhelyezése a tálba.
A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízléstől függően változik. Általában többet használjon, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig főzze.
Adja hozzá a forró vizet
Hőmérséklete a tea fajtájától függően változik. A fedővel keverje meg a leveleket.
Tegye vissza a fedőt a csészére
Számoljon 10 másodperctől néhány percig tartó forrázással. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. A nyílásnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a víz kifolyhasson, és elég kicsinek ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.
Tartsd a Gaiwant.
Kísérletezz, hogy megtaláld a számodra legtermészetesebbnek tűnő módszert. Próbálja meg a hüvelyk- és középső ujjával tartani a tál szélesített peremét. A mutatóujjával (vagy mutatóízületével) tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mielőtt jól csinálnád, ez normális!
A tea kiöntése
Fogd meg a gaiwant, döntsd a csésze (vagy kancsó felé, ha több embernek szeretnél homogén főzettel szolgálni). Tedd ezt bátran, a tea finoman fog kiönteni. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes folyadék kijött. Ha teát hagysz benne, az továbbra is főzni fog, és kesernyés íze lesz.