Gaiwan Föld kerámia teáskanna 110ml

34,049.00Ft

Térjen vissza a gyökereihez, az eredetéhez, a földhöz ezzel a csodálatos agyag Gaiwannal. Karina Klages keramikusművész egyedi alkotása mázatlan kőedényből.

Gaiwan Föld kerámia teáskanna 110ml
Gaiwan Föld kerámia teáskanna 110ml
Gaiwan Föld kerámia teáskanna 110ml
Gaiwan Föld kerámia teáskanna 110ml
Gaiwan Föld kerámia teáskanna 110ml

A visszatérés a gyökerekhez ennek a csodálatos földből készült gaiwannak köszönhetően. Karina Klages keramikusművész egyedi alkotása mázatlan nyers kőedényből, ennek a hagyományos kínai teáskannának a szemcsés textúrája és a fedelén lévő finom spirálok újra a természethez kötik Önt.

Gyors szállítás Franciaországban&3-5 munkanap

Anyag : Earthenware – Kerámia – Stoneware

Stílus: Kínai Gaiwan típusú (teáskanna csésze)

Origine: Lower Saxony, Germany

Capacity : 110ml (0.11L)

Color: Grey

No filter, the lid acts as a filter

Manufacture: Kézzel

Művész: Karina Klages

Tudjon meg többet erről a termékről :

Tea Karina Klages

Karina Klages merészen értelmezi a japán és kínai teakerámiát, az eredeti hagyományos formákat durva felülettel vagy a máz spontán felvitelével kombinálva.

Munkáit a Wabi-Sabi esztétika ihlette. A „Sabi” szépségideál csak a „Wabi” érzéssel válik tökéletessé. A Wabi nem a tökéletes, makulátlan, káprázatos szépség hordozója, hanem a nyugodt, sötét, diszkrét.

Gaiwan: kis edény tea főzésére.

Teáskanna jelentése kínaiul „fedeles tál”. Kínában a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják. A gaiwan (ejtsd: gaiwan) elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.

A gaiwan előnyei

A tealevelek többszöri áztatására.

Oolong, zöld, fehér és pu erh teák többszöri áztatására. A fekete teák kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.

A felöntés figyelemmel kísérése.

A gaiwanban szabadon lebegnek a levelek, hogy csodálhassuk, ahogy kiadják az ízüket, és jobban meg tudjuk ítélni, mikor kell abbahagyni a felöntést.

A gaiwan használata

A tealevelek elhelyezése a tálba.

A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízléstől függően változik. Általában többet használjon, mint egy teáskannában, és kevesebb ideig főzze.

Adja hozzá a forró vizet

Hőmérséklete a tea fajtájától függően változik. A fedővel keverje meg a leveleket.

Tegye vissza a fedőt a csészére

Számoljon 10 másodperctől néhány percig tartó forrázással. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. A nyílásnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a víz kifolyhasson, és elég kicsinek ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.

Tartsd a Gaiwant.

Kísérletezz, hogy megtaláld a számodra legtermészetesebbnek tűnő módszert. Próbálja meg a hüvelyk- és középső ujjával tartani a tál szélesített peremét. A mutatóujjával (vagy mutatóízületével) tartsa a fedelet szilárdan a helyén. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mielőtt jól csinálnád, ez normális!

A tea kiöntése

Fogd meg a gaiwant, döntsd a csésze (vagy kancsó felé, ha több embernek szeretnél homogén főzettel szolgálni). Tedd ezt bátran, a tea finoman fog kiönteni. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes folyadék kijött. Ha teát hagysz benne, az továbbra is főzni fog, és kesernyés íze lesz.

Ha kész vagy, adj hozzá forró vizet egy újabb főzethez.

Gaiwan Föld kerámia teáskanna 110ml
Gaiwan Föld kerámia teáskanna 110ml

34,049.00Ft

34,049.00Ft