Nagyszerű elegancia, abszolút tisztaság, ez a Porcelain Gaiwan a kínai étkészlet egy kis gyöngyszeme. A gaiwan egy teáskanna csésze, amelyet a tea szerelmesei naponta használnak. Ez a finom festett porcelánból készült modell minden teát befogad, tökéletes a felfedezésekhez.
Anyag : Terrakotta – Kerámia – Porcelán
Eredet : Jingdezhen – Kína
Tartalom : 180ml (0.18L) – 1 – 2 csésze a kapacitástól függően
Méretek : lásd fotó
Szín : Fehér színű minta
A fedél szűrőként szolgál
Szállítás 3-4 hét
Minden termék egyedi, a fotókon látható apró eltérések előfordulhatnak.
A gaiwan használatának ismerete
Tudjon meg többet:
Gaiwan: kis edény tea főzésére.
Ez a kínai szó jelentése „fedeles tál”, és a teáskanna vagy csésze helyét veszi át. Kínában a Csing-dinasztia (1644-1912) óta használják. A gaiwan (ejtsd: gaïwan) általában elég kicsi ahhoz, hogy egy kézben meg lehessen fogni.
A gaiwan előnyei
A gaiwan a tealevelek többszöri újratöltésére alkalmas.
Tökéletes többszöri felöntéshez, leginkább az oolong, zöld, fehér és pu erh teákhoz. A fekete teák („vörös teák” Kínában) kevésbé őrzik meg az ízüket többszöri felöntés során.
A gaiwan lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a felöntést.
Mivel a levelek szabadon úsznak a gaiwanban, csodálhatja, ahogyan kiadják az ízüket, és jobban meg tudja ítélni, mikor kell leállítani a felöntést.
Hogyan használd a gaiwant
Megközelítve:
Tedd a tealeveleket a tálba.
A mennyiség a tea erősségétől, a gaiwan méretétől és a személyes ízlésedtől függően változik. Általában többet használjon, mint a teáskannában, és kevesebb ideig főzze.
Töltsön forró vizet a tálba
A víz hőmérséklete a tea fajtájától függően változik. A gaiwan fedelével keverje meg a leveleket.
Csukja be a fedelet.
Amikor az áztatás befejeződött (10 másodperc és néhány perc között), tegye vissza a fedelet a csészére. Döntse meg a fedelet úgy, hogy kissé ferdén álljon. Legyen egy elég nagy nyílás ahhoz, hogy a víz lefolyhasson, és elég kicsi ahhoz, hogy a levelek ne tudjanak kiszökni.
A gaiwan tartása.
A gaiwant sokféleképpen tarthatja: Kísérletezzen, és találja meg azt a módszert, amelyet a legtermészetesebbnek érez. Próbálja meg a hüvelyk- és középső ujjával tartani a tál szélesített peremét. Ezután a mutatóujjaddal, illetve a mutatóízületeddel tartsd a fedelet szilárdan a helyén. Egyszer-kétszer meg fogod égetni az ujjaidat, mire sikerül, ez normális!
Töltsd a teát a gaiwanból egy csészébe.
Feszesen tartsd a gaiwant, döntsd a csésze vagy egy kancsó felé, ha több embernek szeretnél egyenletes főzettel szolgálni. Tegye ezt bátran, a tea finoman fog ömleni. Rázza meg néhányszor erősen a gaiwant, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden folyadék kiürült. Ha teát hagysz benne, az tovább fog főni, és kesernyés íze lesz.